Impilinnan lammen ruoppaus

Impilinna lammen ruoppaus oli sitten tällä kertaa kompromissi eli imuruoppausta ei tehdä vaan paikalle kurvasi pitkällä puomilla varustettu kaivinkone, joka poistaa kasvillisuuden ja syventää lammen rantoja sen verran että kasvillisuus ei aivan villiinny ja lampi kasva umpeen.
Impilinna’s pond dredging is a compromise due the tehcnical matters. It would have been nice to get rid of the organic matter with lighter methods but on Monday the excavator with extended arms arrived. It will remove the vegetation from pond’s edge and digs out the dirt from pond’s bed to get it deeper.

Tallennettu kategorioihin Yleistä | Jätä kommentti

Vaihtuvuutta on

Aprillipäivä tuli ja meni ja huhtikuu on yli puolen välin. Innokkaat monitoimikentän vakiovuoron varaajat ovat heränneet talviunesta ja kentälle on tulossa mukavasti varauksia tulevalle kaudelle. Kentällä vilistävät kesällä niin pienet jalkapalloilijat ja koirat ohjaajineen, mutta eivät kuitenkaan samaan aikaan.

Lumet hupenevat kovaa kyytiä ja golfalueen jyrkimmät etelärinteet ovat jo paljastuneet parissa päivässä lumen alta. Sää on vaihdellut tänä keväänä kovasti ja tässä tämän viikon kuvasatoa.

Kuva Seppälän pihasta 15.4.2015

Kuva otettu Seppälän pihasta 16.4.2015

Tallennettu kategorioihin Yleistä | Jätä kommentti

Kevättä ilmassa

Kainuussa satoi tällä viikolla lunta kaksi päivää ja nyt on maa valkoinen puuterilumesta. Kevätaurinko porottaa jo korkealla huikeansinisellä taivaalla, mutta vielä ei päivälämpötila ole kivunnut niin korkealle, että olisi sulattanut uutta lunta pois urheilunurmialueelta. Toki jokunen pälvi voi eteläisessä kangasrinteessä olla, mutta muuten kentän alueella on lunta metrin verran.
Paljon on lumien sulamisvesiä tiedossa rakennettavalla alueella, kun hanget alkavat viimein sulaa.

Tallennettu kategorioihin Yleistä | Jätä kommentti

Keväthankia

Maaliskuussa lunta on Kainuussa vielä ihan reippaasti, mutta aamuvirkut ovat päässeet tassuttelemaan urheilunurmialueella ympäriinsä. Päivällä hanki on sulanut pinnalta auringon paisteessa ja yöllä pakkanen on kovettanut pinnan niin kovaksi, että hanki on kantanut kaikenkokoisia kävelijöitä. Luistelutyylin hiihto näkyy myös olleen suosittua hankikannon aikaan aukealla urheilunurmialueella. Rakennettavan alueen halki kulkeva kesäinen huoltoreitti on itse asiassa valaistu latupohja, jolla nyt on tietysti sesonkiaika hiihdossa. Vaikka en ole pitänyt mitään hiihtäjälaskentaa, niin olen huomannut, että ladulla on paljon hiihtäjiä varsinkin aurinkoisina päivinä.

Maisema kolmoselta kakkoselle kuvattuna auringonnousun aikoihin:

Lunta on vielä paljon kentän alueella, vaikka aurinko on jo saanut lumenpinnan putoamaan

Tallennettu kategorioihin Yleistä | Jätä kommentti

Talvi parhaimmillaan

Kainuussa oli vaihteleva syksy säiden puolesta – välillä satoi ja paistoi ja taivaalta tuli maahan asti kaikkea muuta paitsi pikku-ukkoja. Joulukuussa vihdoin ja viimein tuli hieman lunta ja kireät pakkaset saivat maan routaantumaan pinnalta. Tammikuulle pakkanen paukkui ja maa jäätyi (toivottavasti lisää). Jäätä kentällä on jokin verran, mutta suurin osa alueista oli suhtkoht jäästä vapaata; kiitos reippaan ja tarkan pintojen muotoilun. Keväällä sitten nähdään kuinka paljon jää on tehnyt tuhojaan kylvetyillä alueilla.

Tällä hetkellä kaikkein aktiivisin käytttäjäkunta urheilunurmialuuella ovat hiihtäjät ja koirien ulkoiluttajat. On se ihan uskomatonta, kuinka innokasta murtiskkakansaa suomalaiset ovat. Olisi mukava tietää kuinka paljon hiihtäjiä sivakoi Pöllyvaara – Kirkkoahon välillä päivässä, viikossa,..
Koiranulkoiluttajien ja hiihtäjien tiet risteävät parissa kohdassa, sillä koirien ulkoilutuspolut (koiraomisajien tamppaamat ja polkemat) kulkevat toisella puolella latua. Molemmille harrastajaryhmille tuntuu löytyvät tilaa alueelta. Urheilunurmialueelle on suunnitteilla koiralatu ja asiasta on neuvoteltu Kajaanin kaupungin kanssa. Koiralatu ja ihmislatu eivät tule olamaan yksi ja sama vaan, jos hake toteutuu molemmille tulee omat ladut.

Antaahan nurmialueen nukkua talviunta, sillä heinät ainakin tarvitsevat dormanssin. Rakennnuspuuhat jatkuvat jälleen keväällä. Hankikelejä odotellessa…

Tallennettu kategorioihin Yleistä | Jätä kommentti

Monitoimikentän huoltorakennus

Monitoimikentän huoltorakennuksen pohjat ovat työn alla. Huoltorakennukseen tulee toimitila, kaksi pientä pukutilaa, kompostoivat käymälät ja kaksi varastoa. Raeknnuspuolen opiskelijat ja opettajat ovat olleet työmaalla ahkerina tämän viikon ja rakennuksen pohjatyöt etenevät vaihdilla.
Lumetkin sulivat työmaalta pois, joten maankaivuukin onnistuu hyvin.

Tallennettu kategorioihin Yleistä | Jätä kommentti

Ohjausryhmä kokoontui Seppälään

Seppälän urheilunuramialueen ohjausryhmä kokoontui Seppälään lumisen ja kylmänä torstaina kuulemaan rakentamisen etenemisestä ja virailemaan golfalueella. Kokous kesti pari tuntia ja esityslistalle oli varattu puheenvuoro myös arkkitehti Annika Armiselle. Annika kertoi suunnittelun ja rakentamisen yhteensovittamisesta.
Kokousken jälkeen ohjausryhmän jäsenet kävivät rakennustyömaalla kenttäkierroksella. Vaitettavasti maassa oli lunta ja lämpötila miinuksen puolella, joten taimettuneille nurmialueilla ei voitu kulkea.

Tallennettu kategorioihin Yleistä | Jätä kommentti

Talvi ei ylättänyt

Tällä kertaa talven tulo työmaalle ei enää yllättänyt niin kuin syyskuussa, kun ensilumi satoi maahan. Lokakuu on sellainen kuukausi Kainuun perukoilla, että lumi voi tulla tupsahtaa milloin tahansa ja jäädä maahan. Viime viikolla oli jo melkoisia pakkaskelejä vaikka lunta ei ollutkaan, mutta sunnuntaina räntäsade muuttui lumisateeksi ja nyt maata peittää ohut lumikerros. Maa on jo sen verran kylmä, että lämpötilan pitää nousta melkoisesti ennen kuin lumi sulaa pois.

Tässä tunnelmia kentänrakentamisen olosuhteista

Monitoimikentän huoltorakennukselle on saatu vihdoin ja viimein rakennuslupa ja talonrakennuspuolen nuorisoasteen opiskelijat tulivat mittaamaan rakennuksen paikkaa monitoimikentän päätyyn maanantaina.

Tallennettu kategorioihin Yleistä | Jätä kommentti

Maanrakentamisen loppukiri ennen talvea

Lokakuu alkoi sään puolesta oikein leppoisissa merkeissä. Muutamana yönä oli pikkupakkasta, mutta muuten läpötila pysytteli päivällä mukavasti plussan puolella. Vesisateita saatiin jonkin verran, mutta ei niin paljon, että kaikki paikat olisivat olleet kuraisia ja kulukelvottomia.

Maanrakennustöiden osalta lokakuu on loppukiri ennen talven tuloa. Koska suurimmat maanrakentamiseen liittyvä massojen siirrot ja tasoitukset on saatu tehtyä, niin nyt ovat vuorossa loppujen rakennekerrosten paikoilleen laitto, kasvualustan levitys ja reunojen siistiminen. Muutama salaoja pitää vielä kolmosen bunkkereihin tehdä ja sadetusjärjestelmäkin kaipaa viimeistelyä, mutta suurimman ryskähommat on saatu tehtyä kesän aikana kunnialla.

Tunnelmia lokakuun alusta rakennustyömaalta

Tallennettu kategorioihin Yleistä | Jätä kommentti

Syksy vaihtui lyhyeksi talvikeliksi

Syksyinen lämmin sää vaihtui vuorokaudessa lumisateeksi ja pakkasöiksi. Tässä tunnelmia kentänrakennustyömaalta

Maanrakennuskoneita ei parin päivän pakkanen ja lumisade ole haitannut ja golflaueelta kuuluu päivisn iloinen maansiirtokoneiden jyrinä. Eikös se vanha sanonta kuulu “Eteenpän, sanoi mummu lumessa.”

Tallennettu kategorioihin Yleistä | Jätä kommentti